5 BİN YILLIK MATEMATİK YOLCULUĞU

08 Mayıs 2018

5 BİN YILLIK MATEMATİK YOLCULUĞU

Eskişehir Gelişim Okulları 6. Sınıf öğrencileri hafta sonu matematik yolculuğundaydı. Geleneksel Nesin Matematik Köyü Gezimiz 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. 5 Mayıs sabahı Şirince Köyü Kayser Dağı eteklerinde, doğa ile iç içe ve şehir yorgunluğundan uzak, ÇALIŞMAK üzerine kurulmuş olan Nesin Matematik Köyü’ndeydik. Öğrencilerimiz; içinde bulunduklara yere hızlıca adapte olup, köyde sessiz bir seyre çıktılar çünkü her derslikte bir çalışma gerçekleşmekteydi. Saat 11’de ise, köydeki en büyük amfi olan Tosun Terzioğlu Amfisi’nde ALİ NESİN ile derse başladılar. 2 saat süren dersleri, M.Ö. 3000 yıllarından gelen Riyad Papirüs’ündeki matematikten kesitlerle ve Ali Hoca’nın muhteşem şovlarıyla su gibi geçti. Dört duvarsız, yeşilin içinde ve kuş sesleriyle biten dersin ardından öğle yemeğini yiyen öğrenciler Matematik Köyü’nde serbest zaman geçirdi.

Öğleden sonra Şirince’nin tarihi dokusunda gezintiye çıkıp akşamüzeri otele yerleşen öğrencilerimiz pazar sabahı erkenden uyanıp matematik gezimizin son durağı olan Aydın Tales Matematik Müze’sine gitti. Müzede de M.Ö. 3000 yıllarından günümüze kadar süregelen bilimsel keşifleri harika bir animasyonla izleyip, matematiği somut olarak gördüler ve hissettiler. Yoğun ve dolu dolu geçen programın ardından pazar akşamı Eskişehir’e geri döndüler.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.