6.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ HAFTA SONU MATEMATİK YOLCULUĞUNDAYDI

06 Mayıs 2019

6.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ HAFTA SONU MATEMATİK YOLCULUĞUNDAYDI

Geleneksel Tales Matematik Müzesi ve Nesin Matematik Köyü gezimiz 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

Öğrencilerimiz,4 Mayıs sabahı matematik gezimizin ilk durağı olan Aydın Tales Matematik Müzesine gitti. Müzede M.Ö. 3000 yıllarından günümüze kadar süregelen bilimsel keşifleri harika bir animasyonla izleyip, matematiği somut olarak görerek hissettiler.
5 Mayıs sabahı Şirince Köyü Kayser Dağı eteklerinde, doğa ile iç içe ve şehir yorgunluğundan uzakta yer alan Nesin Matematik Köyü’ndeydi. Öğrencilerimiz içinde bulundukları yere hızlıca adapte olup köyde sessiz bir seyre çıktılar.Saat 11.00’de ise köydeki Sevan Nişanyan Kütüphanesi’nde Ali Nesin ile derse başladılar. “Örüntüler ve İlişkiler”  üzerine yapılan 2 saatlik dersin ardından öğle yemeğini yiyen öğrencilerimiz köyde serbest zaman geçirdiler.Ardından Şirince’nin tarihi dokusunda kısa bir gezintiye çıktılar.Yoğun ve dolu dolu geçen programın ardından pazar akşamı Eskişehir’e döndüler.
Gezide emeği geçen 6.Sınıf öğretmenlerimize teşekkür ederiz.