7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRK DÜNYASI BİLİM KÜLTÜR SANAT MERKEZİNDE

02 Mart 2018

7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRK DÜNYASI BİLİM KÜLTÜR SANAT MERKEZİNDE

7.sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersinin Türk İslam bilginleri konusu kapsamında öğretmenleri Seda Yılmaz rehberliğinde Sazova Parkındaki Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür Sanat Merkezini gezdi.

Geziden önce her bir öğrencimiz sunum yapmak üzere bir Türk İslam bilgini seçti. Kültür merkezinde bulunan bölümlerde kendilerine verilen Türk İslam bilginin olduğu bölüme giden öğrencilerimiz televizyonlardan videoları dinleyerek ve panolardaki bilgilerden yararlanarak defterlerine notlar aldılar.

Daha sonra alt bölümde bulunan 16 Türk devletinin olduğu bölüme geçerek orada hükümdar rölyeflerini inceleyip hükümdarların isimlerini defterlerine not aldılar.

Son olarak Türk Musiki Tarihi bölümünü gezen öğrencilerimiz burada kulaklıklardan eski Türk çalgılarının seslerini dinlediler. Kemençe, ud, zilli maşa, Şaman davulu gibi tarihi Türk çalgılarını çalmayı deneyerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Türk Dünyası Bilim Kültür Sanat Merkezi ; Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı döneminde projelendirildi ,2017 yılında açıldı. Bir örneği Kazakistan’da diğeri Eskişehir’de bulunan tesis dünyada sadece 2 yerde bulunuyor.