AY TOZU KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

23 Şubat 2021

AY TOZU KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

İlkokul 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerimiz, Küçük Prens`in yazarı Antoine de Saint Exupéry`nin kısa yaşam öyküsünü dinlerken, onun çocukluk yıllarının hayallerle dolu oyun kurgularının içinde buldular kendilerini. 
 
Yazar Katia Canciani Ay Tozu kitabında, Exupéry`nin maceralarla dolu yaşantısını, derinlerde yatan yeteneklerini nasıl da açığa çıkardığını anlatır: 
 
``İkinci Dünya Savaşı`nda, 1944 yılının çok güzel bir yaz gününde Ay Tozu, uçağı ile birlikte kaybolur. Onu bir daha gören olmaz. Onu ve kitaplarını sevenler, gece yıldızlarla dolu gökyüzüne baktıklarında onun, Küçük Prens`in gezegeninde olduğunu hayal ederler. Tam o anda, ışıl ışıl parlayan yıldızların arasında neşeli kahkahalar duyar gibi olurlar.
 
Antoine de Saint Exupéry`nin yaşam öyküsü bizim için tam bir cesaret, kararlılık ve dostluk örneğidir. Dikkat ettin mi, Antoine büyüyünce de fazla değişmemiş, çocukluğundaki özelliklerini korumuş. ``Küçük Prens`` adlı romanında gerçek olayları son derece şiirsel bir dille anlatmış. Gerçek yaşamıyla yazdığı roman arasındaki benzerlikler hemen fark edilebilir. Okulda yaşadıkların bakımından ya da Ay`a bakarak hayaller kurarken, sen de belki biraz ona benziyorsun. Belki sen de sınıfının en iyi öğrencisi değilsin... Ama  Exupéry`nin yaşam öyküsünü okuduktan sonra yaşamda asıl önemli olanın hayal kurmak ve hayallerini gerçekleştirmek için çabalamak olduğunu anlamışsındır. Tıpkı Ay Tozu gibi, yaşamında karşına çıkacak dağlar, fırtınalar, kazalar ve diğer bütün engeller, gün olur, anlatacağın harika bir öyküye dönüşür.``

Ay Tozu kitap okuma etkinliğinde emeği geçen satranç öğretmenimiz Deniz Yüce`ye teşekkür ederiz.