AZİME`NİN YUMAĞI

23 Aralık 2019

AZİME`NİN YUMAĞI

"Bizi birbirimize bağlayan görünmez bağlar var ve onları dokuyanlar."
 
İlkokul 3. sınıf öğrencilerimiz Azime`nin Yumağı seçkisinde hayatı dokuyanların yansımalarını ilgiyle gözlemlediler ve dinlediler.
 
Seçki`de anlatıldığı üzere: Yeryüzü, taşları, ağaçları, kuşları ve sularıyla özgür ve sağlıklıysa, ona yakın yaşayan, ondan beslenen insan oğulları ve kızlarına muazzam bir hayat verir.
Ve yaşamı paylaştığı diğer her şeyle bağlı olduğunu öğretir.
 
Bu büyük bilgi, yine de, insanı insana bağlamaya yetmez. O bağlar görünmezdir çünkü ve doğada bulunmaz. Onları birileri dokur. Sıradan insanlar ve bu ülkede çoğunlukla kadınlar.
 
Dağdaki keçilerin kıllarını kırkmış bir köyde bir kadın. Aylar boyu kirmeniyle eğirmiş ve yaptığı yumakların her birini, komşularına hediye etmiş. Bu hikaye burada bitermiş belki ama.... Bir tanesi tutmuş yumağını parçalara ayırmış, sonra da bir kitaba bağlamış, şunu demek için:
 
"Sende bizi birbirimize bağlayan bir şey var" ya da "senin her şeyi yapma biçimindeki o sadelik, güzellik, özen, sevgi, beklentisizlik ve güven bizi birbirimize bağlasın."
 
 

Eserin yaratıcıları İrem Çağıl, Zeynep Özatalay ile esere ilham kaynağı olan Azime nine`ye ve hayatı dokuyanlara sevgilerimizi gönderiyoruz.