ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA VE ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLAMA HAFTASI

19 Mart 2018

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA VE ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLAMA HAFTASI

Okulumuzda 12-16 Mart tarihleri arasında "Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferi"ni kutlama haftası düzenlendi. Öğrencilerimizin Çanakkale Zaferi`nin önemini hissetmeleri için okulumuzun tüm kademelerine yayılan etkinler yapıldı. Öğrencilerimiz Çanakkale Zaferi ile ilgili duygularını anı defterlerinde paylaştılar. Öğle aralarında ve teneffüslerde Çanakkale türkülerini dinleyerek okulun çeşitli mekanlarındaki fotoğraf sergilerini inceleyip tarihi yakından öğrenme fırsatı buldular. Edebiyat ve tarih atölyelerinde hafta boyunca görev alan öğrencilerimiz arkadaşlarına sunumlar yaptılar.

16 Mart Cuma günü ise ilkokul öğrencilerimiz lisedeki büyüklerine; lise öğrencilerimiz de ilkokuldaki kardeşlerine Çanakkale`de yaşanmış hikayeleri anlatarak Çanakkale Haftası için okulumuz öğrencileri tarafından tasarlanan kitap ayraçlarını dağıttılar. Sonrasında öğrencilerimiz, okulumuz öğrencilerinin söylediği Çanakkale türküleri ve okulumuz tarih öğretmeni Mustafa Koçak`ın günün anlam ve önemini bildiren konuşmasıyla milli duygularımızı yoğun bir şekilde yaşadılar.
Bu haftanın düzenlenmesinde görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.