CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAKTIR

30 Ekim 2019

CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAKTIR

Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da Gelişim ailesi olarak hafta boyunca devam eden etkinliklerle kutladık.

 
Öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla “Her sınıf için bir Cumhuriyet ağacı.” düşüncesinden hareketle okulumuzda fidan dikme etkinliği düzenledik.
 
29 Ekim Salı günü yapılan törende Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Tuba Aslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizin okuduğu “Cumhuriyet” şiirleri coşkuyu artırdı. Cumhuriyet’in zorlu kuruluş süreci ve Cumhuriyet’in bize kazandırdıklarıyla ilgili “YAŞASIN CUMHURİYET” konulu tiyatro gösterisi, Gelişim Ortaokul Tiyatro Kulübümüz tarafından canlandırıldı.
 
Türkçe öğretmenlerimizin düzenlediği “Cumhuriyet Konulu Hikaye ve Şiir Yarışması”ında ve Beden Eğitimi öğretmenlerimizin düzenlediği atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi. Gelişim Senfoni Orkestrası ve 5. sınıf öğrencilerimizden oluşan koronun seslendirdiği coşkulu marşlara tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz bayraklarla, alkışlarla eşlik etti.
 
Törenin son bölümünde “DEMOKRASİ, HÜRRİYET, EŞİTLİK, ULUSALCILIK, HALKÇILIK, LAİKLİK, DEVRİMCİLİK, DEVLETÇİLİK” kavramlarını temsil eden “CUMHURİYET” güvercinleri uçuruldu. Güvercinlerin uçurulma anında öğrenciler büyük heyecan yaşadı.