ESKİŞEHİR GELİŞİM OKULLARI ROBOT TAKIMI 6430 KALSEDON FRC, 2018 TURKISH ROBOTICS OFFSEASON ŞAMPİYONU

24 Ekim 2018

Kalsedon FRC robot takımımız 19-22 Ekim tarihlerinde Fikret Yüksel Vakfı’nın, İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik alanında düzenlediği 2018 Turkish Robotics Offseason’ı 64 takım içerinde şampiyon olarak tamamladı. Dört gün süren yarışmaya Mentörlerimiz Mustafa Tanrıdiler ve Aykut Onrat önderliğinde 16 kişilik öğrenci grubu ile katılan takımımız adından sıkça söz ettirerek üstün bir performans sergilemiştir.

First Robotics Competition (FRC), First Vakfı tarafından her sene,  9-12. sınıflar için düzenlenen bir robotik yarışmadır. Takımlar, her yıl bir tema çerçevesinde, yaptıkları robotlarla belirli görevlerin üstesinden gelmeye çalışırlar. Yarışma teması her sene vakıf tarafından belirlenir.