GELENEKSEL MATEMATİK HAFTAMIZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

20 Mart 2018

GELENEKSEL MATEMATİK HAFTAMIZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Ortaokul Matematik Zümresi 12 -17 Mart Haftasını matematik etkinlikleriyle donattı. Pİ (π) sayısının nasıl keşfedildiği, nerelerde kullanıldığı ve muhteşem bir irrasyonel sayı olduğu ile ilgili sınıf içi etkinlikler, sınıf dışında matematik oyunlarıyla devam etti. Ortaokul öğrencilerimiz matematik öğretmenleriyle etkinlik alanında “Katamino, Blockbyblock, Take it Easy, Triominos” adlı dünyaca popüler matematik oyunlarını keyifle oynadılar. Oyunlar aracılığıyla matematiğin büyülü ve eğlenceli dünyasına dahil oldular. Pİ Günü etkinliklerinin ardından, sınav merkezi olduğumuz “Uluslararası Kanguru Matematik Sınavını” 16 – 17 Mart tarihlerinde okulumuzda uyguladık. Okul içinden ve okul dışından olmak üzere 500’e yakın öğrenci katılımı ile sınav başarıyla uygulandı.