GELİŞİM İLE TARİHE YOLCULUK

05 Kasım 2019

GELİŞİM İLE TARİHE YOLCULUK

5. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersinin “Kültür ve Miras ünitesindeki Tarihe Yolculuk” başlığı altındaki İlkçağ Anadolu Uygarlıkları konusu kapsamında Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sema Bensiz rehberliğinde, 5.sınıfların sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenimiz eşliğinde Frig Vadisi-Yazılıkaya gezisi yaptılar. Öğrencilerimiz ilk önce Seyyid Battal Gazi Türbesi’ni gezip türbenin tarihini dinlediler. Sonraki durağımızda Frig Vadisi-Yazılıkaya’ ya giderek Frig Uygarlığı’nın kültürel özelliklerini ve Yazılıkaya’nın önemini gözlemleme şansı yakaladılar.

Günümüzden 2500 yıl önce Friglerin uygar, estetik, modern hayatlarını öğrenen öğrencilerimiz Frig Uygarlığının tarihsel önemini ve günümüze etkilerini kavradılar.

Gezi esnasında defterlerine notlar alan öğrencilerimiz, defterlerine gezi değerlendirme ödevi yaptılar. Gezide öğrendiklerini sınıfta paylaşan öğrencilerimiz gezimizin amacına ulaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.