HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK

25 Ekim 2019

HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK

"HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK" etkinliği 24 Ekim 2019 Perşembe günü 7. sınıf öğrencilerimize Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

ESOGÜ Eğitim Fakültesinden Prof.Dr.Kürşat YENİLMEZ ’in sunumunu yaptığı "HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK" etkinliğinde "Matematik nedir?" sorusu ile başlayıp nerelerde ve nasıl kullanıldığı ile ilgili birçok soruya yanıt bulundu.

Fibonacci dizisinden, altın orana; fraktallardan, Neden matematik öğrenmeliyiz? sorusunun yanıtına birçok önemli konuda düşündürücü görsellerle keyifli bir sunum yapıldı. Öğrencilerin dikkatini çeken birçok resfebe yanıtlandı. Günlük hayatımızda farkına varmadan insan doğasının matematiği nasıl kullandığı birçok somut örnekle gösterildi. Kürşat Hoca, öğrencilerimize bilinçli tüketici olmak ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Mağazaların yaptığı reklamlarda matematik ile insanları nasıl etkiledikleri doğru ve yanlış örneklerle aktarıldı.

Bu organizasyon ile öğrencilerimiz matematiği günlük hayatta ne kadar çok kullandıklarını fark ettiler.