KURGUSAL DAVA SUNUMLARI

07 Aralık 2019

KURGUSAL DAVA SUNUMLARI

4 Aralık Çarşamba günü Lise Kademesi Rehber Öğretmeni Ceyda Dörtköşe önderliğinde düzenlenen, okulumuz 10 ve 11.sınıfta öğrenim gören ve Hukuk Fakültesi’nde okumak isteyen öğrencilerimizle birlikte, Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği Kurgusal Dava Sunumları’ndaydık.

 
Özyeğin Üniversitesi, Hukuk Fakültesi lisans öğrencilerinin akademisyenler önderliğinde düzenlediği Kurgusal Mahkeme etkinliğinde dava süreçleri, bir örnek olay çerçevesinde canlandırılarak, öğrencilerimizin de bu sayede gerçek bir dava sürecini tecrübe etme fırsatını yakalamasını sağlamıştır.
 
Anayasa Mahkemesi ve Borçlar Hukuku Mahkemesi simülasyon dava örneklerine katılan öğrencilerimiz, dava sonunda hem akademisyenlerle hem de bölüm öğrencileriyle sohbet etme şansı yakalayarak, kariyer ve meslek hayatlarıyla ilgili sorularına cevap buldular. Sonrasında ise Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Mutlu Yumrutepe eşliğinde Özyeğin Üniversitesi’nin bölümlerini gezerek üniversitenin sosyal imkanları, kültürel yapısı, burs koşulları, yurt dışı imkanları gibi konular hakkında bilgi edindiler.
 
Bu imkanı bize sağlayan Özyeğin Üniversitesi’ne, dava sürecinde bizi aydınlatan değerli öğretim üyeleri Anayasa Mahkemesi Dr. Öğr. Üyesi-Salim Işık ve Borçlar Hukuku Mahkemesi Dr. Öğr. Üyesi-Tuğçe Tuzcuoğlu ve öğrencilerine; bizi son derece iyi ağırlayan Yurt İçi Tanıtım Ekip Yöneticisi Berna İlhan ve Hukuk Fakültesi öğrencisi Mutlu Yumrutepe’ye teşekkür ediyoruz.