LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ ODUNPAZARI`NDA

07 Mayıs 2018

LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ ODUNPAZARI`NDA

9. Sınıf Anadolu Lisesi öğrencileri Tarih ve Coğrafya dersi kapsamında Odunpazarı’na kültürel bir gezi gerçekleştirdiler.

Coğrafya öğretmeni Alev Çelik eşliğinde Odunpazarı’nda bulunan Lületaşı, Cam, Hattat, Ebru ve Seramik ustaları esnafımızla röportaj yaparak, bu sanatların Eskişehir Turizmine katkılarını, Lületaşının nasıl çıkarılıp işlendiğini, camın sanata dönüş yolculuğunu, at ve ebru sanatının inceliğini yerinde görerek, yaşayarak öğrendiler.

Tarih öğretmeni Sinem Özcan eşliğinde, Eskişehir Kurşunlu Külliyesi’ni ziyaret ederek Külliyenin tarihini, bölümlerini yerinde incelediler.

Daha sonra öğrencilerimizle Odunpazarı Tarihi Evleri, Atlıhan Çarşısı gezilip yöresel yemekler yenilerek gezimiz sonlanmıştır.