ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA RÖPORTAJ YAPTILAR

24 Mayıs 2018

ÖĞRENCİLERİMİZ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA RÖPORTAJ YAPTILAR

Okulumuzun 5. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde Etkin Vatandaşlık ünitesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilgili proje ödevleri hazırladılar. Bu proje kapsamında istedikleri ve merak duydukları Sivil Toplum Kuruluşlarını seçip, adreslerini belirleyip onlarla iletişime geçtikten sonra Sivil toplum kuruluşlarına gidip röportaj yaptılar. Röportaj sırasında merak ettikleri soruları sorarak “gönüllülük” kavramını içselleştirmeye çalıştılar. Bu çalışmalarını sınıfta arkadaşlarıyla paylaştılar bu sayede yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesini deneyimlediler. Okulumuzun “Hayat Okula Sığmaz” temel prensibini merkeze alan öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Bu çalışmalarda öğrencilerimize yol gösteren Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Sema Bensiz ve destek veren tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ederiz.