ORTAOKUL  ÖĞRENCİLERİMİZ  İLE OMM’DE VUSLAT GEZİSİ

06 Kasım 2019

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZ İLE OMM’DE VUSLAT GEZİSİ

7. ve 8.sınıf öğrencilerimiz ile Odunpazarı Modern Müze’de sergilenen eserleri rehberlerin anlatımı ile gözlemledik..

OMM’deki dikkat çeken eserlerden biri de dünyaca ünlü Japon bambu ustası Tanabe Chikuunsai ve ekibinin müze için özel ürettiği görkemli enstelasyon. Tanabe’nin yapıştırıcı malzeme kullanmadan ince bambu çubuklarını 12 günde sadece örerek oluşturduğu enstelasyon, dikkatimizi ve beğenimizi en çok çeken eser oldu.
Canlı performans ve sanal gerçekliği kesiştiren çalışmalarıyla insanların dünyayı algılama biçimine yeni bir boyut getiren Marshmallow Laser Feast’in yerleştirmeleri; çevreye duyarlı, çağımızın sorunlarına dikkat çeken, teknoloji ve sanatı bir araya getiren projeler gerçekleştirme misyonuyla örtüşen “Ağaca Övgü” ve “Bir Hayvanın Gözlerinden”, çevremizdeki doğal güçleri ortaya çıkararak bizleri büyüledi.