SİMULTANE GÖSTERİ

11 Mayıs 2018

SİMULTANE GÖSTERİ

3 Mayıs tarihinde Odunpazarı Belediyesi ile Eskişehir Satranç İl Temsilciliği’nin birlikte organize ettiği Simultane (Çoğul Gösteri) etkinliğinde güçlü satranç oyuncusu Hür YASİN (2050 UKD, 1991 ELO) 19 oyuncuya karşı oynadı. Bir satranç ustasının birden fazla rakibe karşı ayrı tahtalarda ancak aynı zaman diliminde oynadığı; bir hamleden sonra başka tahtaya geçtiği oynama şekli satranç yazınında Simultane olarak adlandırılır. Simultane ve Körleme (Bir oyuncunun tahtaya bakmadan notasyon kullanarak oynadığı oyundur. Rakibi tahtaya bakarken körleme oynayan usta kendisine verilen notasyon koordinatları sayesinde konumu zihninde canlandırır ve oynar. Rus satranç ustası Timur Garayev bu oyun türünde dünya rekoru kırmıştır. 48 rakibe karşı 35 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 yenilgi almıştır.) gibi yaratıcılık ve derin bir hayal gücü gerektiren oyun tarzları satranç oyununda büyük keşif alanlarıdır. Bu gösteriler milyonlarca satranç sever üzerinde derin izler bırakır.

Hür YASİN Simultane gösteride 15 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. 3C sınıfından öğrencimiz Ömer Efe TOPÇU, Hür YASİN’e karşı kazanan oyunculardan birisi oldu. Öğrencimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca etkinliğe okulumuzdan katkıda bulunan Orkun Çağan KÖSEMEN, Uygar Yağız YAMAN, Kerem Kayra GÜL ve Alkım Doruk ALAYBEYOĞLU’nu mücadelelerinden dolayı tebrik ediyoruz. Değerli katkılarından ve okulumuz öğrencilerine davette bulunan Odunpazarı Belediyesi ile Eskişehir Satranç İl Temsilciliği’ne ve Satranç Sporcusu Hür YASİN’e teşekkür ederiz.