Page 8 - Gelişim Sokağı Haziran 2022
P. 8
PROJELER 8 GELİŞİM OKULLARI GELİŞİM SOKAĞI BÜLTEN
SU VARSA YAŞAM VAR: 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ
Dünya Su Günü artan su krizinin sosyal ve eko-
nomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit
eden durum olduğunu vurgulamak amacıyla her
yıl 22 Mart tarihinde kutlanmaktadır. Okulumuz
10.sınıf öğrencileri de böyle bir günde farkındalık
yaratmak için Eskişehir Kalabak Suyu Tesislerini
ziyaret ederek şehrin gözde içme suyunun ev-
lerimize gelene kadar yaşadığı serüveni uzman-
lardan dinlediler. Ziyaretimizin gerçekleşmesini
sağlayan ESKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Da-
iresi Başkanı Murat Sanlar’a, gezimize rehberlik
eden öğretmenlerimize ve gezimize katılan öğ-
rencilerimize teşekkür ediyoruz.
GELİŞİMİN KALEMİNDEN
ÇANAKKALE’YE
PELİN KULA
ARKADAŞLARINA KİTABINI TANITTI
PROJELER
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
kapsamında okulumuz lise öğrencilerinin katıldığı Okulumuz 5. sınıf öğrencileri, Avrupa Birliği ortaklarımız ve Türkçe
“Çanakkale Kahramanlarına Mektup” konulu serbest öğretmenimiz Büşra Yılmaz rehberliğinde “Karbon Etkisinin Azaltıl-
yazı yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin masında Atık Yönetimi” başlıklı e-Twinning projesini yönetmeye hak
ödülleri ve sertifikaları Türk Dili ve Edebiyatı Öğret- kazandılar. e-Twinnig projemizle ilgili öncelikli olarak öğrencilerimizin
menlerimiz tarafından verildi. Yarışmaya katılan tüm sürdürülebilir atık yönetimi konusundaki farkındalıklarını arttırmayı ve
öğrencilerimize teşekkür ederiz. okulumuzun karbon ayak izini düşürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca farklı
kültürlerle iletişim, yaratıcılık ve dijitalleşme gibi alanlarda öğrencileri-
LİSE SIRALARINDAN mizin becerilerini geliştireceğine inanıyoruz. Projede yer alan tüm öğ-
rencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, başarılar dileriz.
KARİYERİNİ YÖNET SEMİNERİ
UZAKDOĞU KÜLTÜRÜ İLE
FARKLI LEZZET DENEYİMLERİ
Yaratıcı Yazarlık ve Sosyal Gelişim Kulübümüz, Nisan ayı aktivitesi kapsamında
Uzakdoğu yemekleri ve kültürü hakkında bilgi edinmek amacıyla Chinatown
Okulumuz 11 ve 12.sınıf öğrencileri Bilgi Üni- Eskişehir’deydi. Uzakdoğu yemeklerinin sağlık açısından faydaları ve Türk da-
versitesi Kurumsal İletişim Uzmanı Savaş Çe- mak zevkine uygunluğu hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz sushi yapımını
tinkaya ile bir araya geldi. Seminerde,kariyer da gördüler. Çiğ balık (ton balığı ve somon) havyar, deniz yosunu ve yengeç
ve meslek seçiminin önemini öğrencilerimize gibi deniz ürünlerinin tadına bakan öğrencilerimiz ayrıca sushi yapımını da
anlatan Savaş Çetinkaya’ya teşekkür ediyoruz. deneyimlemiş oldular.