GELİŞİM 4. SINIFLARI ATA’LARININ HUZURUNDA

18 Mayıs 2018

GELİŞİM 4. SINIFLARI ATA’LARININ HUZURUNDA

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında geleneksel olarak her yıl düzenlenen 4. Sınıf öğrencileri ile Ankara gezimiz, bu senede gerçekleştirildi.
 
Erken saatlerde yola çıkan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kahvaltılarından sonra Dua tepe’ye gittiler. Duatepe’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki stratejik önemini, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 10 Eylül 1921 tarihinde başlayan karşı taarruzda, düşmandan geri alınan ilk tepe olması, ayrıca Duatepe ‘nin düşmanın Ege Denizine dökülünceye kadar kovalandığı, sonu aydınlık bir sürecin başlangıç noktası olması yönündeki önemini yerinde gözlemleyerek öğrendiler.
 
Doğanın ve insanlığın milyonlarca yıllık tarihine ev sahipliği yapan MTA Tabiat Tarihi Müzesi gezildikten sonra, 2. Meclisimize gidildi. Öğrencilerimiz, II. Türkiye Büyük Millet Meclisinin, 1924-1960 yılları arasında Atatürk ilke ve inkılâplarının gerçekleştirildiği; Cumhuriyetimizin gelişmesi için çok önemli çağdaş kararların alındığı; çağdaş yasaların çıkarıldığı uluslararası alanda Türkiye`nin etkinliğini ve saygınlığını artıran antlaşmaların yapıldığı; çok partili sisteme geçişin sağlandığı önemli bir yapı olduğunu öğrendiler.
 
Anıtkabir’de yapılan törenle, Türk Kurtuluş Savaşı`nın ve Türk İnkılâplarının büyük önderi Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün huzuruna çıkan öğrencilerimiz, heyecanlı bir o kadar da duygulu anlar yaşadılar.