GELİŞİM OKULLARI TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI KONGRESİNDE

22 Kasım 2019

GELİŞİM OKULLARI TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI KONGRESİNDE

Bu yıl 4. Yapılan kongrenin teması "DÖNÜŞÜM" dü. Yaşama dair pek çok alanda dönüşümün ele alındığı kongrede dikkate değer en önemli şeylerden biri insan merkezli, insanin doğayla,evrenle ve ekonomiyle ilişkisini içeren dönüşüm merkezli konu ve konuklardan oluşuyor olmasıydı.

Beyin, insan, insan eşitliği, beynini kullanan insanın potansiyeli ve bunun nasıl olacağı, dünyada hala süregelen savaş hallerinin ortaya çıkardığı sosyal ve ekonomik problemler,dünyanın gündeminde olan küresel ısınma ve bunun önümüzdeki yıllarda ki sonuçlarını içeren alanında uzman konukların anlatımıyla insanin dönüşümünü içeren iyi hazırlanmış bir kongreydi. Bu kongreye okulumuz Coğrafya öğretmeni Alev Çelik`in katıldığı paneller:
 *Ihtiyaç haritasi ile oyuncu Mert Fırat, Dr. Ali Ercan Özgür
 *Dönüşümün sancıları:Göç,iklim değişikliği, gelir adaletsizliği, jeopolitik gelişmeler ile : BM mülteci örgütü başkanı;Damla Taşkın Doç Dr Barış Karapınar, Gelismekte olan ülkelerden sorumlu kamu politikalari başkanı:Vikas Aggarval
*insanın en iyi versiyonu panelinde ise Prof.Dr İsmail Hakkı Aydın, Prof Dr Sinan Canan, Prof Dr Zuhal Baltaş ile bir araya gelinmiştir.