GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKİNLİĞİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04 Ekim 2022

GÖKYÜZÜ GÖZLEM ETKİNLİĞİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7.sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersi “Güneş Sistemi ve Ötesi” ünitesi kapsamında okulumuzun bahçesinde kurulan teleskoplarla velilerimizle beraber gökyüzü gözlemi yaptılar.

Fen Bilimleri öğretmenimiz Ahmet Bozdoğan’ın danışmanlığında ve Eskişehir Astronomi Topluluğu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğimizde öğrencilerimiz; teleskopları tanıdı, Jüpiter, Satürn ve Ay gözlemi yaparak takım yıldızlarının yerini belirlemeye çalıştılar.
Gözlem sırasında Uluslararası Uzay İstasyonun (ISS) geçişini görmek, öğrenci ve velilerimizde büyük heyecan oluşturdu.
Ayrıca ders esnasında yaptıkları "Gök Atlası " etkinliği ile takım yıldızlarının nasıl bulunacağını öğrendiler.
Etkinliğimize katılan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize, Eskişehir Astronomi Topluluğu’na teşekkür ederiz.