KUŞ GÖZLEMİ VE SANAT ETKİNLİĞİ

25 Ekim 2018

KUŞ GÖZLEMİ VE SANAT ETKİNLİĞİ

20 Ekim Cumartesi günü Anaokulu, İlkokul öğrencilerinin ve ailelerinin katıldığı ‘Kuş Gözlemi ve Sanat Etkinliği’ üçüncü kez gerçekleştirdik. Etkinlik, Doğa için Sanat Projesi Sanatçılarından olan Görsel Sanatlar öğretmenimiz Gözde Yurdunmalı, Kuş Araştırmacısı Tora Benzeyen tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğe, Aile ve çocuklara Kuş Gözlemi ve Eskişehir’de yaşayan kuşlar hakkında bilgiler içeren bir sunum ile okulumuzda başladık. Daha sonra araçla Keskin Barajı’na gidilerek dürbün ve teleskopla arazideki kuşları gözlemledik. Daha sonra boya ve kalemlerle, gözlenen kuşların resimlerini yaparak keyifli dakikalar geçirdik.

Bir çok kuş türü gözlemleme şansı yakaladığımız bu etkinlikte hem kuşların yaşam özellikleri hakkında bilgi sahibi olduk hem de kuşları doğal ortamında ilk kez inceleme şansı elde ettik. Çocuklar ve aileler için oldukça farklı olan bu etkinlik doğa ve sanat hakkında bize çok şey öğretti. Sanatın sadece atölyede değil de doğada da gerçekleşebileceğinin farkında olan öğrencilerimiz ve ailelerimiz, doğadan ilham aldılar ve bunu eserlerine yansıttılar.

Son olarak etkinliğimiz duygu ve düşüncelerimizi paylaştığımız çemberle sona erdi.

Duygu ve düşüncelerimizden bazıları;
“Kuş Gözlemciliği diye bir meslek olduğunu ilk kez keşfettim ve büyüyünce bu mesleği yapmak istiyorum.”
“Eskişehir’de bu kadar çeşit kuş olduğunu bilmiyordum. Çok şaşırdım.”
“Sadece güvercin, serçe, karga gibi kuş türlerini biliyordum meğerse bir sürü kuş türü varmış bunu ilk kez öğrendim.”
“Doğada resim yapmak çok güzel bir şeymiş bundan sonra hep yapacağım.”
“Bu etkinliğe katılarak çocuğumla birlikte farklı şeyler paylaştık. Unutmayacağımız bir anı oldu.”
“Bundan sonra hep kuşların izini süreceğiz ve bu etkinliği ailemizle birlikte de sürdüreceğiz.”