ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZ BURSA`DA

09 Mayıs 2024

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZ BURSA`DA

Ortaokul kültür gezilerimiz kapsamında 5. sınıf öğrencilerimizle birlikte Bursa`daydık.

Bursa gezimizde ilk durağımız UNESCO tarafından koruma altındaki Tarihi ve Doğal güzelliğimiz   Cumalıkızık köyü oldu. Sonrasında Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Karagöz ve Hacivat`ın müzesini ziyaret ettik. Buradan Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi`ne geçtik. Ardından Bursa Hayvanat Bahçesi`ni gezen öğrencilerimiz burada bolca fotoğraf çekerek eğlendi. Son durağımız ise Kurtuluş Savaşı`nı sonlandıran belge Mudanya Mütakere`sinin imzalandığı Mudanya Mütakere Binasını ziyaret için Mudanya oldu. Bir çok tarihi eser ve doğal güzelliği yakından tanıma ve görme fırsatı bulan öğrencilerimiz bir çok kişisel deneyim elde etmiş oldular.