2020 HORİZON REMOURBAN PROJESİ

28 Aralık 2018

2020 HORİZON REMOURBAN PROJESİ

21 Aralık Cuma günü, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi işbirliği ile yürütülen, Horizon 2020 Remourban Projesi kapsamında yer alan ‘’Yaklaşık Sıfır Enerjili Binalara Doğru’’ adlı konferans, Üniversite’nin Rektörlük binası konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Konuşmacı olarak katılan Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Türkan GÖKSAL ÖZBALTA, konuşmasında; konforlu binaların yapımı için kullanılan enerjinin doğaya zararları Küresel iklim değişikliği ve ülkemizde alınması planlanan önlemler iklim tiplerine göre binaların konumu ve inşalarının çeşitliliğinin önemi enerjiyi en verimli ve doğaya en az zarar verebilecek şekilde kullanma güneş, rüzgar gibi doğal enerjilerin kullanılması sonucunda doğaya zarar vermeden sıfır enerjili binaların yapımının mümkün olması gibi hayatımız için oldukça önemli konulara yer verdi. Sunum, doğal enerjiden yararlanan birçok örnek binanın incelenmesi ve binalar üzerindeki enerji tasarrufunun detaylı bir şekilde gösterilmesi ile sonlandı.
 
Bu önemli sunuma bizi davet eden Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ve sunumu ile bizi bilgilendiren Sayın Prof.Dr. Türkan GÖKSAL ÖZBALTA’YA teşekkür ederiz.