Gelişim Okulları kampüsü Eskişehir’in İstanbul-Bursa yolu üzerindeki Söğütönü Mahallesinde toplam 22.000 m2'lik yerleşkesinde 17.000 m2 kapalı alana sahiptir.
Eğitim-öğretim fonksiyonlarını yerine getirecek estetik ve bilimsel alanlara sahip yeterli teknolojiyle donatılarak kurulan Gelişim Okullarında Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi olmak üzere beş okul vardır. Her bir okul kendi içinde ayrılmıştır, hem bahçesi hem de iç kullanım alanıyla her bir okul birbirinden bağımsızdır.
Kampüs içindeki olanaklar hem dış alan hem de iç alanlarda öğrencilerimizin faaliyetlerini ergonomik şekilde gerçekleştirmeleri için planlanmıştır.
Kampüsü çevreleyen 92 ardıç, 32 dişbudak, 27 çam, 18 akasya, 16 çınar, 11 kavak, 8 süs, 8 at kestanesi, 6 ıhlamur, 5 gül, 2 iğde, 1 söğüt ve 1 elma ağacı olmak üzere toplamda 227 ağaç ile şehrin içinde yalıtılmış bir doğal alan oluşturur. Bu alanı günün 24 saati titizlikle koruyan güvenlik birimi vardır.
Öğrencilerin ve çalışanların kampüse ulaşımını sağlayan, Gelişim Okullarının kendine ait servis araçları son teknolojiyle donatılmış bir filodur. Aynı zamanda servis şoförleri ve servislerde öğrencilerden sorumlu olan hostesler özenle belirlenir. Böylelikle öğrencilerin ve çalışanların güven içinde kampüse ulaşımı sağlanır.
Öğrencilerin kültürel ve sanatsal gelişimlerini sağlamak için kullanılan drama salonları, müzik salonları, görsel sanatlar atölyeleri bulunur.
Teknolojileri her yıl yenilenen fizik, kimya ve biyoloji laboratuarlarında ise akademik çalışmalar gerçekleşir.
Kampüs planı, öğrencilerin 15 spor branşında çalışma yapmalarına imkan tanır. Var olan 1 adet kapalı spor salonu, 2 adet açık alan basketbol sahası, 1 adet açık alan voleybol sahası, 1 adet tenis kortu, 3 adet futbol sahası, 1 adet masa tenisi salonu, 1 adet dans salonu, 1 adet eskrim salonu, 1 adet satranç salonu ile Gelişim Okullarında toplam 600 öğrenci spor yapar.
Gelişim Okulları kampüsü, toplamda yaklaşık 2000 kişilik kapasitesiyle 3 ayrı yemekhane içerir. Öğrencilerin besin ihtiyaçlarını karşılayacak günlük menüler, yemekhanelerde çalışan gıda mühendisleri tarafından belirlenir. Yemekhaneler ve gıdaların hijyen denetimi sürekli bir şekilde yapılır.
Kampüste yer alan 400 kişilik konferans salonu, ses, ışıklandırma, sahne ve teknolojik donanımı ile öğrencilerin kültür sanat faaliyetlerini sergilemesine ve konferans, seminer ve toplantı düzenlenmesine imkan tanır.
Kampüs içerisinde yer alan tam donanımlı revirde mesai saatleri boyunca hazır bulunan sağlık çalışanları ile tüm öğrenci ve çalışanların sağlık ihtiyaçları giderilir.