21. YÜZYIL BECERİLERİNDEN SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ

14 Aralık 2019

21. YÜZYIL BECERİLERİNDEN SOSYAL MEDYA OKURYAZARLIĞI ÜZERİNE BİR SÖYLEŞİ

5. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe dersinde medya metinlerinin değerlendirilmesi konusu üzerine Anadolu Üniversitesinin saygıdeğer hocalarından Doç. Dr. Mustafa Karaca ile bir söyleşi gerçekleştirdi.  Gerçekleşen söyleşide  öğrencilerimiz, medyanın kullanım alanlarını somut bir şekilde, çeşitli görsellerin sunumu ile öğrenerek medya iletilerinin olumsuz etkilerinden nasıl korunabilecekleri konusunda bilgi sahibi oldular. Medya iletilerinin doğruluğuna karar verme, gereksiz bilgileri eleme, içeriklere karşı eleştirellik geliştirme üzerine öğrencilerimize bir farkındalık kazandıran hocamız, sosyal medya bağımlılığı konusuna da değinerek öğrencilerimizin bu durumdan korunabilmelerine yönelik çeşitli önerilerde bulundu.

Söyleşi sonunda öğrencilerimiz, her türlü medya aracına karşı aktif alıcılar olma yolunda birer adım attılar. Öğrencilerimize eleştirelliğin bir yaşam biçimi olduğunu söyleyerek olumsuz etkilere karşı bir direnç kazandıran hocamıza, bu kıymetli söyleşisi ve emekleri için çok teşekkür ederiz.