4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ KURTULUŞ MÜZESİ’NDE

12 Kasım 2021

4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ KURTULUŞ MÜZESİ’NDE

4.sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi “ Kültür ve Miras” ünitesinde “Milli Mücadele” konusu kapsamında Eskişehir Kurtuluş Müzesi’ne gezi düzenlediler.
Öğrencilerimiz, Türk milletinin bağımsızlığı için bu topraklarda vermiş olduğu Milli Mücadele döneminde yaşananları, Kurtuluş Müzesi’nde daha da ayrıntılı bir şekilde öğrendiler ve hissettiler.

Dönemin Türk ve dünya basınındaki karikatürlerini, gazetelerini okuyarak, Kurtuluş Savaşı dönemini anlatan kısa filmi izleyerek, İsmet İnönü ve komutanların bulunduğu savaşın anlatıldığı odada dinleyerek milli mücadele dönemini birebir hissederek yaşadılar. Gezinin sonunda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile fotoğraf çektirmenin mutluluğuyla gezilerini tamamladılar.