5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ`NÜ ANDI

25 Kasım 2021

5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ`NÜ ANDI

Öğrencilerimiz Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Biriminden Avukat Hüseyin Akçar ile birlikte keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi öncesinde konu ile ilgili çeşitli görseller hazırlayarak konuğumuzu karşılayan öğrencilerimiz, temel hakları ile ilgili sorularına da cevap aradılar. 32 yıl önce bugün, tüm çocukların evrensel haklarını açık biçimde tanımlayan çocuk haklarına dair Sözleşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yürürlüğe girdi. Türkiye’nin de 1995 yılında imzaladığı bu sözleşme sayesinde yasalarda ve uygulamalarda yapılan değişiklikler sonucunda dünyanın her bölgesinde milyonlarca çocuğun yaşamında iyileşmeler gerçekleşti.

Bu iyileşmelerin devamı için öğrencilerimize temel çocuk hakları konusunda farkındalık sağlayan kıymetli konuğumuza teşekkür ederiz.