7.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ÇANAKKALE’DE

14 Mayıs 2018

7.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ÇANAKKALE’DE

 7.sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi kapsamında sınıf öğretmenleri eşliğinde Çanakkale gezisi yaptılar. Gezinin ilk gününde 18 Mart 2018’de açılan Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Kilitbahir Kalesini gördüler. Daha sonra Eceabat ve Gelibolu’da Seyit Onbaşı’nın Rumeli Mecidiye Tabyası ve Şehitliğini gezerek deniz savaşları hakkında bilgi aldılar. Ardından Kara savaşlarının geçtiği 57. Alay Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı,  Hastane Müzesi, Alçıtepe köyü, Anafartalar ve Conkbayırı savaşları bölgeleri, Tarihe Saygı Parkı ve Çanakkale Şehitler Abidesi gezen öğrencilerimiz son olarak similasyon gösterilerini izleyerek Çanakkale savaşlarının tarihteki önemini, Mehmetçiğin ve Mustafa Kemal’in savaştaki rolünü kavradılar ve Çanakkale ruhunu yaşadılar.

Gezinin 2.gününde feribotla Çanakkale’ye dönerek, Çimenlik Kalesi’ndeki Nusrat Mayın Gemisinin minyatüründe sine vizyon gösterisi ile Nusrat Mayın Gemisinin Deniz Savaşlarında İngiliz ve Fransız zırhlılarını nasıl sulara gömdüğünü izleyerek öğrendiler. Ardından panoramik Çanakkale turu yapan öğrencilerimiz Truva Atı’nın önünde Truva Savaşları hikayesini dinlediler. Gezinin sonunda Çanakkale Türküsü’ne konu olmuş Aynalıçarşı’yı gezerek anneler günü için annelerine hediyeler aldılar.
Çanakkale gezimizi organize eden Sosyal Bilgiler öğretmeni Seda Yılmaz’a , sınıf öğretmenlerimiz Serap Kırkız, Uğur Balaban, Alp Sallarel’e ve gezimizde bize eşlik eden matematik öğretmeni Gülten Balaban’a desteklerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.