9. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE SİBER SUÇLAR VE SİBER ZORBALIK KONULARINDA EĞİTİM VERİLDİ

23 Mart 2022

Okulumuzda 22 Mart Salı günü 9. Sınıf öğrencilerimize, Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘’Siber Suçlar ve Siber Zorbalık’’ adlı konferans gerçekleştirildi.

Bir kişinin, bir başka kişiyi kasıtlı ve düzenli olarak rahatsız etmesi, zarar verme amacını taşıyan eylemlerde bulunması, incitmesi ya da korkutması olarak tanımlanabilecek zorbalık, bugün özellikle sosyal medya mecralarında yoğun bir biçimde yaşanmaktadır. Dijital platformlar, dijital ortamlar ve sosyal medya mecraları aracılığıyla rahatsızlık verme eylemi olarak tanımlanabilecek olan siber zorbalık, özellikle gençler arasında daha sık gözlemlenmektedir. Güvenli internet kullanımı, siber ortamda işlenen suçlar ve siber zorbalık konularında önemli bilgiler veren ve suç unsuru oluşturabilecek davranışlar konusunda uyarılarda bulunan Emniyet görevlisi Kazım DUMAN`a gençlerimize desteği konusunda teşekkür ederiz.