ANAOKULU ÇANTA KARDEŞLİĞİ PROJESİ

17 Mayıs 2018

ANAOKULU ÇANTA KARDEŞLİĞİ PROJESİ

Kontrol dışına çıkmış plastik kullanımı yüzünden her yıl talep edilen miktarı karşılamak için ortalama 300 milyon ton plastik üretiliyor. Kullanışlı diye kullandığımız (genelde tek kullanımlık) bu plastiklerin gezegende kapladıkları alan muazzam bir boyuta ulaştı. Her yıl 8,8 milyon ton plastiği okyanuslara boşaltıyoruz. Bunun sonucunda 700 deniz hayvanı türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bunun kişisel konforumuza düşkünlüğümüzün bir sonucu olduğuysa çok açık.

Gün geçtikçe insanlar da bilinçleniyor ve duyarlı olmaya başlıyorlar. Ufak gelişmeler güzel şeylerin olmasını sağlıyor. Kendi plastik kullanımımızı dizginlemek, gezegenimiz üzerindeki kişisel etkilerimizin sorumluluğunun bir kısmını almak için harika bir yol. Bunun yanı sıra doğru yapıldığında bu, eğlenceli ve ilginç bir yola da dönüşebilir. Biz de Görsel Sanatlar dersi kapsamında anasınıfı çocuklarıyla birlikte çok eğlenceli olan bir Proje başlattık.  Projenin adı, ‘Çanta Kardeşliği’  Bu proje, alışverişlerimizde plastik poşet tüketmek yerine bez çanta kullanarak doğaya zarar vermeden alışveriş yapabileceğimizi fark ettiğimiz bir projedir. İlk olarak proje için birbirinden güzel bez çantalar tasarladık. Sıra bu çantaları kullanmaya geldi! Doğayı koruma fikrini pekiştirmek ve plastik poşet kullanmamak adına manava giderek meyve alışverişi yaptık. Satın aldığımız meyveleri bez çantalarımıza doldurduk. Manavdaki amca bile bu habere çok sevindi. Artık o da müşterilerine bez çanta kullanmaları öneriyor. Daha güzel bir dünya için siz de çanta kardeşimiz olun, Plastik poşetlerden kurtulun!