BEŞİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE KÜÇÜK PRENS KİTAP MÜZESİ’NE UNUTULMAZ GEZİ

30 Eylül 2024

BEŞİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE KÜÇÜK PRENS KİTAP MÜZESİ’NE UNUTULMAZ GEZİ

Beşinci sınıf öğrencilerimizle Türkçe öğretmenlerimiz Semih Sever ve Tansu Deniz Durusu öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz Küçük Prens Kitap Müzesi gezisi, kitaplara olan sevgimizi ve onlara ayırdığımız zamanı bir kez daha anlamlı kıldı. Antoine de Saint-Exupéry`nin unutulmaz eseri Küçük Prens’in “Sana ait olanı bu kadar önemli yapan, onun için harcadığın zamandır.” sözünden ilham alarak çıktığımız bu yolculukta, öğrencilerimiz 400’ün üzerinde farklı dil ve lehçede yayımlanmış Küçük Prens kitaplarıyla tanışma fırsatı buldu.

Müzede, görme engelliler için kabartma kitaplardan mini boy kitaplara, cep telefonu T9 metin dilinde basılmış kitaplardan sadece aynada okunabilen özel baskılara kadar birçok ilginç ve nadir eseri hayranlıkla inceledik. Ayrıca yapboz ve bez kitaplar da öğrencilerimizin ilgisini çekti.

Bu eşsiz deneyimi bizlere yaşatan ve uzun yıllardır biriktirdiği Küçük Prens kitaplarını büyük bir özenle sergileyen Ali Lidar Öğretmenimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kitapların büyülü dünyasında geçirdiğimiz bu özel gün, öğrencilerimizin kitaplara olan bağlılığını daha da pekiştirdi.