BİLİM, SANAT, KÜLTÜR PROJEMİZ OLAN AMSTERDAM GEZİMİZ

20 Ocak 2023

BİLİM, SANAT, KÜLTÜR PROJEMİZ OLAN AMSTERDAM GEZİMİZ

 ☀️☀️Bilim ,Sanat , Kültür projemiz olan Amsterdam gezimiz uluslararası ofis sorumlumuz Emre İncekalan ve öğrencilerimizle birlikte başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Öğrencilerimiz Corpus of  Body World Amsterdam
“Amsterdam’ın kalbinde mükemmel bir şekilde korunmuş 200’den fazla insan bedenini görme imkanı elde ettiler.
İnsan anatomisinin muazzam bir şekilde nasıl işlediğini ve vücudumuzun aslında ne kadar da karmaşık bir sistem olduğunu 4D eğitimlerle pekiştirdiler.

Diğer taraftan , öğrencilerimiz
dünyanın en bilenen yazarlarından olan Holokost’un simgesi kabul edilen Anne Frank’ın evinde 1940’lı yıllara 4 boyutlu teknolojilerle tarihi yolculuk yaptılar .Anne Frank`ın Nazilerden saklanmak için 1942 ve 1944 tarihleri arasında yaşadığı , günlüklerini yazdığı evde kültür çalıştaylarıyla değerli kültür zenginliğini yaşadılar .

Sonraki günde ise Hollandalı ressam Vincent van Gogh`un çalışmalarının sergilendiği en büyük ulusal müzede vakit geçirerek Van Gogh`un resim ve çizimlerinin sergilerini yakından görme fırsatı elde ettiler.

“Hollanda’nın başkenti Amsterdam, adeta bir kanal şehridir. Kanal sayısının bolluğundan dolayı Kuzey’in Venedik’i olarak adlandırılır ve kanallarıyla ünlü bu şehirde öğrencilerimiz panaromik gezilerine kanal turlarıyla devam ettiler .

Ayrıca öğrencilerimiz Amsterdam’ın birbirinden güzel kasabalarına gittiler. Öğrencilerimiz
“Marken kasabasında balıkçıların şirin ve küçük evlerdeki yaşamlarını izleme fırsatı yakaladıktan sonra , yel değirmenleri ile büyülü bir kasaba olan Zaanse Schans’ı ziyaret ettikten sonra şirin bir sahil kasabası olan Volendam’a hareket edip “Hollanda’nın gerçek güzelliğini görmek isteyen Volendam’a gitmeli” şarkısına ilham veren eski bir balıkçı kasabası olan Volendam’ın liman bölgesinde geçirdikleri zamana doyamadılar.☀️☀️