BURSLULUK SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

01 Mart 2018

BURSLULUK SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Başvuru Tarihi: 06 Şubat - 14 Mart 2018 
Sınav Tarihi: 17 Mart 2018  Cumartesi  
 
Not: Sınava katılan tüm öğrencilerimize 12.30-13.00 saatleri arasında öğle yemeği ikram edilecektir.
 
Sınav; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini kapsamaktadır.
 
Öğrencilerimizin sınav yerleri 15 Mart 2018 Perşembe günü sınav başvuru formunda belirtilen veli cep telefonuna SMS olarak gönderilecektir. Bunun dışında sınav günü okulumuzun girişindeki panolarda öğrencilerimizin sınav giriş yerleri duyurulacaktır.
 
Sınava gelirken öğrencilerimiz yanlarında nüfus cüzdanı veya öğrenci belgesi getirmelidirler.
 
Okulumuz tarafından öğrencilerimizin sınav için gerekli olan kırtasiye ihtiyaçları karşılanacaktır. Sınava girecek öğrencilerimiz talep ederlerse kendi kırtasiye malzemeleri ile sınava girebilirler.
 
Sınav sonuçları 24 Mart 2018 Cumartesi günü saat 10.00 itibari ile okulumuzun internet sayfasından duyurulacaktır. Sınav sonuçlarına ulaşmak için gerekli olan kullanıcı adı ve şifre başvuru formunda belirtilmiş olan veli cep telefonuna SMS olarak gönderilecektir.
 
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencinin optik formunu ve kitapçığını incelemek isteyen velilerimiz, okulumuza talebini belirten bir dilekçe ile elden başvuruda bulunmalıdır. Bir hafta içerisinde kitapçığın ve optik formun incelenmesi için Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından size randevu verilecektir.
 
Okulumuz Fen ve Anadolu Liselerine yerleşen öğrenciler kayıt esnasında eğitim bursu için  LGS (Lise Giriş Sınav) puanı veya Gelişim Bursluluk Sınavı puanından hangisi yüksekse o puana göre burslandırılır.
 
Sınav günü velilerin kendi olanakları ile öğrencileri okula getirmeleri rica olunur. Servis kullanmak zorunda olan öğrencilerimiz için Hasan Polatkan Migros önünden okulumuza saat 08.00’da servis kalkacaktır.