“ÇİZGİNİN ÇİZGİSİ” İLE BİR KARİKATÜR SERÜVENİ

01 Mart 2019

“ÇİZGİNİN ÇİZGİSİ” İLE BİR KARİKATÜR SERÜVENİ

6. sınıf öğrencilerimiz  Türkçe dersi kapsamında karikatür çizimi ve yorumlama çalışmaları için usta Karikatürist Hicabi Demirci ile buluştu.  İyi bir karikatüre imza atmanın incelikleri üzerine yapılan atölye çalışmasında öğrencilerimiz karikatüre tarihsel bir perspektiften bakmanın yanı sıra karikatür kültürünü disiplinler arası bir boyutta irdelediler.  Öğrencilerimiz,  çeşitli evrensel temalar çerçevesinde karikatürde yer alan imgelerin zihinlerde yarattığı hayal gücünün analizini yaparak konulara farklı eleştiriler getirdiler. İkinci dönemin başında ”Çizginin Çizgisi” adlı kitabı okuyan öğrencilerimiz, kitap üzerine yapılan atölye çalışmasıyla birlikte karikatüre olan bakışlarını farklılaştırdılar.  Sevgili Hicabi Demirci’ye ziyaretinden, katkılarından ve öğrencilerimizde yarattığı farkındalıklardan dolayı teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi de yorumlama ve kendini ifade etme noktasında gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederiz.