EGİMUN`UN EV SAHİBİ GELİŞİM

19 Ekim 2019

EGİMUN`UN EV SAHİBİ GELİŞİM

Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Kulübü ve Eskişehir Gelişim Okulları işbirliği ile 25-28 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen Eskişehir Gelişim Model Birleşmiş Milletler Konferansı (EGIMUN) başarıyla tamamlandı. 

 
Uzun bir hazırlık süreci ve ardı ardına gerçekleşen eğitim ve çalışmaların ardından gerçekleşen Eskişehir Gelişim Model Birleşmiş Milletler Konferansı (EGIMUN) 8 farklı ilden ve 16 farklı okuldan 200 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.
 
25 Mayıs Cuma günü kültürel tur kapsamında şehir dışından gelen katılımcılar Eskişehir’de ağırlandı. Ardından 26 Mayıs’ta açılış seremonisi ile resmî olarak açılışı başlayan konferansta Türkiye’nin en köklü ve en büyük camiası olan Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Camiasının Başkanı ve Eskişehir Gelişim Model Birleşmiş Milletler Konferansı Genel Direktörü Onuralp Acar Eskişehir içerisinde bu denli büyük ve başarılı bir konferansı YMUNAnadoluda Projesi ile gerçekleştirmekten ne kadar mutlu olduğunu iletti ve Eskişehir Gelişim Okulları’na da katkılarından dolayı teşekkür etti. Diğer bir yandan Genel Sekreter Ege Sürek konferansın resmî açılışını gerçekleştirirken katılımcıların neler yaşayacağını ve bu konferanstaki kazanımlarını katılımcılara anlattı.
 
Belli başlı atölyeler ve ardından da komite oturumları ile devam eden konferans süresince katılımcılar çeşitli aktivitelere de katılma şansı buldu. Yapılan barbekü ve 90’lar partisi ile keyifli vakit geçiren katılımcılar gerçekleşen 6 farklı komitede de akademik tartışmalarını gerçekleştirdi.
 
Konferans ayrıca Türkiye’de henüz çok yaygın olmayan Junior MUN Konseptli bir komiteye de ev sahipliği yaparak bu komite içerisinde de 60’dan fazla öğrenci ağırladı.
 
Konferansın son günü olan 28 Mayıs Pazartesi günü yapılan kapanış seremonisi ve ödül töreni ile ödüller sahiplerini buldu. Kapanış seremonisinde de konuşmalarını gerçekleştiren Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Camiasının Başkanı ve Eskişehir Gelişim Model Birleşmiş Milletler Konferansı Genel Direktörü Onuralp Acar katkı sağlayan herkese teşekkür ederken konferansın Yeditepe Üniversitesi ve Eskişehir Gelişim Okulları’ndan oluşan karma ekibine teşekkür etti. Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü ile Türkiye’de 17 farklı ilde 100’den fazla okulda 6000’den fazla öğrenciye ulaştıklarını hatırlatan Acar EGIMUN ile de buna bir basamak daha koyduklarını belirtti. Konferansın son konuşmasını Genel Sekreter Ege Sürek gerçekleştirirken o da tüm Yeditepe Üniversitesi ve Eskişehir Gelişim Okulları ekiplerine teşekkür ederek katılımcıları kutladı ve konferansın başarılı bir şekilde sonlandırdı.
 
Eskişehir Gelişim Model Birleşmiş Milletler Konferansı kapanış seremonisi, ödül töreni ve yapılan bu konuşmaların da ardından sonuçlanırken konferansa farklı illerden ve okullardan gelen katılımcılar da tebriklerini ve memnuniyetlerini bildirirken Yeditepe Üniversitesi ve Eskişehir Gelişim Okulları’na da ayrıca teşekkürlerini ilettiler.
.