“EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI” OKULUMUZDAYDI

07 Mayıs 2019

“EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI” OKULUMUZDAYDI

Eğitim Reformu Girişimi’nin 16’ncısını düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Konferansının ilk yerel çalıştayı okulumuzun ev sahipliğinde Eskişehir’de gerçekleştirildi. 4 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen çalıştayda Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenlerin yaratıcılığı ile ortaya çıkmış iyi örnekler sunuldu. 500’e yakın katılımcı ile gerçekleştirdiğimiz çalıştay 10 paralel oturum; toplamda ise 30 farklı oturum ile gerçekleşti.
 
Program okulumuz orkestrasının konseri ile başladı. Ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, Gelişim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Şahbaz ve ERG Eğitim Laboratuvarı Koordinatörü Suat Kardaş’ın açılış konuşmaları ile devam etti. Sonrasında ise; ERG Araştırmacısı Umay Aktaş Salman, Akademisyen Doç. Dr. Göksu Gözen ve Nörobiyoloji Uzmanı Selçuk Can Güven açış panelini gerçekleştirdiler.
Ardından katılımcılar ilgi ve merak alanlarına göre belirledikleri konular çerçevesinde yerel ve ulusal sunumlara katıldılar. Eskişehir Gelişim Okulları öğretmenlerinin uyguladığı beş farklı alanda iyi örnek de merak edenlerle buluştu.
 

Bir konferanstan fazlasını sunan İÖK katılan herkese ilham olmasının yanı sıra farklı illerdeki meslektaşlar arasında diyalog kurulması ve deneyim paylaşımı için ortam sağladı. Eğitim Reformu Girişimine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.