FİZİK BİLİM KULÜBÜ 10.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ESTÜ FİZİK BÖLÜMÜ’NDE

21 Mart 2022

FİZİK BİLİM KULÜBÜ 10.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ESTÜ FİZİK BÖLÜMÜ’NDE

 Okulumuz Fen ve Anadolu Lisesi Fizik Bilim Kulübü 10. Sınıf öğrencileri, okulumuz Fizik öğretmenleri rehberliğinde Eskişehir Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nü ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz, üniversitenin Elektrik ve Dalgalar Laboratuvarında, öğrendikleri bilgileri yükseköğrenim laboratuvar koşullarında üniversitenin değerli öğretim üyeleri ile birlikte deney yapma imkanına sahip oldular.  

Elektrik laboratuvarında, iletken ve yalıtkan malzemelerin tayini, ohm yasası tayini; Dalgalar Laboratuvarında kararlı dalgaların oluşumu ve etkileyen faktörleri, su dalgalarında girişim ve ışıkta girişim olayını deney yaparak gözlemlediler.
Bu ziyaret sırasında bizden desteklerini esirgemeyerek üniversite laboratuvarlarının kapısını açan ve deneyimlerini paylaşan ESTÜ Fizik Bölümü, Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Abidin Kılıç, Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama Araştırma Birimi Müdürü Sayın Prof. Dr. Sedef Dikmen, Araştırma Görevlisi Orkun Ergürhan ve Araştırma Görevlisi Burak Aratan Hocalarımıza teşekkür ederiz.