FİZİK BİLİM KULÜBÜ YUNUSEMRE GÖZLEMEVİNE ZİYARETTE BULUNDULAR

03 Kasım 2023

FİZİK BİLİM KULÜBÜ YUNUSEMRE GÖZLEMEVİNE ZİYARETTE BULUNDULAR

Okulumuz Fizik Bilim Kulübü öğrencileri, Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Uzay ve Uzay Bilimleri Ana Bilim Dalı Dr.Öğrt.Üyesi Metin Altan hocamız rehberliğinde Yunusemre Gözlemevine ziyarette bulundular.

Ay,Ay yüzeyinin yapısı,Satürn ve Jüpiter gezegenlerini gözlemleyen öğrencilerimiz teleskop kullanmayı deneyimlemenin yanı sıra uzay gezegenler ve güneşin yapısına dair merak ettikleri sorulara yanıt buldular.
Öğrencilerimiz Gözlemevindeki yüksek çözünürlüklü teleskopların bulunduğu kubbede de gözlem yapma fırsatı bularak, Mars yüzeyi üzerindeki kraterlerin taslağının bulunduğu laboratuvarda gezici kameralarla inceleme yaptılar.
İçinde bulunduğumuz evreni ve dünyamızı daha iyi tanımak için gökyüzünün derinliklerine yapılan yolculukta bizden desteğini esirgemeyen Dr.Öğrt.Üyesi Metin Altan hocamıza teşekkür ediyoruz.