GELENEKSEL MATEMATİK HAFTAMIZ BAŞLIYOR!

12 Mart 2018

GELENEKSEL MATEMATİK HAFTAMIZ BAŞLIYOR!

Ortaokul Matematik Zümresi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 12-16 Mart haftasını Matematik etkinlikleriyle dolu dolu geçirecek.

“Dünya Pİ Günü Etkinlikleri”yle başlayacak olan matematik haftamız “Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı”yla sona erecektir. Ayrıca Matematik Haftası MATBEG (Matematiksel Becerilerin Geliştirilmesi) uygulamasının ayrıntılı karneleri, sınava katılan tüm öğrencilerimize dağıtılacaktır. Hafta bünyesinde çeşitli boyutlardaki çemberlerin ölçümleri, öğrenciler tarafından yapılarak Pİ`nin nasıl hesaplandığı somut örneklerlerle öğrenciler tarafından keşfedilecektir. Ortaokul öğrencilerimizle matematik oyunlarıyla ilgili farklı etkinlikler yapılacaktır. Şimdiden herkese iyi eğlenceler.