GELİŞİM’DE İNGİLİZCE RÜZGARI

03 Eylül 2019

GELİŞİM’DE İNGİLİZCE RÜZGARI

26 Ağustos Pazartesi günü 9.Sınıf öğrencilerimiz ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılına, okulumuzda ilk defa gerçekleştirilen "Yabancı Dil Oryantasyon Programı"mız ile start verildi.

Lise Yöneticimiz Sinem Beken’in Okul Tanıtım Sunumu ile başlayan programımız, öğrencilerimizin “Gelişim’De İlk Günüm” anılarını yazması ile devam etti. Ardından öğrencilerimize İngilizce yazılı ve sözlü sınav uygulandı.

Okulumuzda bir hafta boyunca sürecek olan Yabancı Dil Oryantasyon Programımızın amacı, 21.yy “ Öğrenci Profili”nde olması gereken bir yabancı dili iyi düzeyde kullanabilme, işbirliği gibi becerilerin öğrencilerimize kazandırılabilmesi, öğrencilerimizin yoğun İngilizce programına adapte olabilmeleri, disiplinler arası eğitim ile bilim, sanat, müzik, dünya tarihi hakkında İngilizce bilgi sahibi olabilmeleri ve en önemlisi Dünya Vatandaşı olma yolunda öğrencilerimizi desteklemektir.

Programın içerisinde öğrencilerimizin okulu tanımaları, grup içerisinde rahat hareket edebilmeleri ve kendilerini İngilizce ifade edebilecekleri alanlar oluşturmaları, takım ruhu oluşturabilmeleri yanında katıldıkları tiyatro ve drama derslerinde İngilizce konuşabilmeleri hedeflenmektedir.

Yabancı Dil Oryantasyon Programımızı hazırlayan Yabancı Dil Koordinatörümüz Sema BEST, İngilizce öğretmenlerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

On 29 August Monday we have started 2019-2020 academic year with our first `Froeign Language Orientation Program` with our 9th graders.

Starting with our high school principle Sinem Beken`s school introduction presentation, our program retained with students` writing about their memories of their first day at Gelisim Schools. Later on, students took  written and oral English exam.

Our orientation will continue for 1 week and the aim is to make our pupils gain  abilities such as using a foreign language on a higher level, which is a must for 21st century `student profile`, and collaboration. During the orientation week we also aim to help our pupils to adapt our dense English program and to make our students have knowledge about science, art and history with interdisciplinary education and most importantly we aim to support our pupils on the way of becoming a world citizen.

Our orientation program includes getting to know our school, getting comfortable in a group and taking place in drama activities and the goal of this process is to create zones in which the students can express themselves in English.

We thank our English coordinator Sema Best and our English teachers who prepared the orientation program and all of the teachers who contributed.