GELİŞİMDE SU GÜNÜ

22 Mart 2019

GELİŞİMDE SU GÜNÜ

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi birimlerini gezerek suyun işlenişi hakkında elde ettikleri bilgileri, su hazırladıkları program ile sundular.
ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı, konuşmacı olarak katıldığı programda suyun insan hayatındaki önemi , dünya üzerindeki su fakiri ülkeler, Türkiye’de kişi başına düşen temiz su miktarı, Türkiye’de su kayıp kaçak oranları ve su tasarrufu hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.
Coğrafya öğretmenimiz Alev Çelik’in danışmanlığında üç farklı çalışma grubu; içme suyunun kaynaktan evlere gelişini, atık suların arıtılmasındaki aşamaları, Kalabak Su Dolum Tesislerindeki işleyişi fotoğraf ve videolar eşlinde öğrencilerimize aktardılar.

Aynı zamanda ortaokul birimimizde de Dünya Su Günü farklı etkinliklerle kutlandı.