İKLİM İÇİN BİLİM ETKİNLİĞİ GELİŞİMDE

06 Ekim 2021

İKLİM İÇİN BİLİM ETKİNLİĞİ GELİŞİMDE

Alman Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği organizasyonunda, “Enerji, Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık” konularında, Türkiye’nin farklı şehirlerini gezerek farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla başlayan projenin ilk durağı Gelişim Okulları oldu.

Okulumuz 5 ve 6. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen, temiz enerjiler ve enerji tasarrufu konuları eğlenceli bir etkinlikle Fen Bilimleri dersi kapsamında ve Fen Bilimleri öğretmenlerimizin rehberliğinde gerçekleştirildi. Projede yer alan başlıca temalar; Geri Dönüşüm, Sıfır Atık Bilinci, Enerji ve Dönüşümü, Temiz Elektrik Uygulamaları, Hava Akımları ve Aerodinamik Tasarım, Temel Fizik Deneyleri, Kimyasal Reaksiyonlar gibi temalarda alanında uzman öğreticiler tarafından deneyler yapılarak interaktif bir şekilde tamamlandı.