İSTANBUL ÜNİVERSİTE  VE TARİHİ KÜLTÜR GEZİSİ

03 Kasım 2022

İSTANBUL ÜNİVERSİTE VE TARİHİ KÜLTÜR GEZİSİ

10, 11.sınıf öğrencilerimiz için mesleki rehberlik çalışmaları kapsamında üniversiteleri daha yakından tanımalarını sağlamak, bölüm ve meslek tercihlerinde daha bilinçli seçim yapmalarına yardımcı olmak amacıyla ve tarihi kültürel gezi kapsamında Rehber öğretmenimiz Nihan Karakaş,Eftal Üleş; Tarih öğretmenlerimiz Sinem Pilgir,Cevahir Kurnaz önderliğinde düzenlenen “İstanbul Üniversiteleri Tanıtım ve Tarihi Kültür Gezisi” gerçekleştirildi.

Koç, İTÜ ve Sabancı üniversitelerini ziyaret eden öğrencilerimiz, üniversite yetkililerinden okulların akademik ve sosyal yaşamı, yurt dışı çalışmaları, burs imkânları gibi birçok konuda detaylı bilgi alarak eğitim ortamlarını, spor ve sosyal tesislerini görme şansı yakaladı.
Öğrencilerimiz aynı zamanda Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı’nı gezerek geçmiş tarihimizi yerinde öğrenme fırsatı buldular.
Ziyaret edilen üniversitelerde okulumuz mezunlarından İTÜ’de öğrenim gören Mehmet Bıyık,Dilara Sayıt,Talha Burak Yanık;KOÇ Üniversitesi’nde öğrenim gören Zeynep Ece Dimitoka,Öykü Şener,Ezgi Güleç,İrem Çağla Uztürk,Ecem Çağlıer,Ege Sağlam; SABANCI Üniversitesi’nde öğrenim gören Batuhan Karabağlı,Sena Eğilmezbaş,Sude Üçler,Zeynep Sezin Apaydın tarafından karşılanmakta ayrıca bizleri gururlandırdı.