İSTANBUL ÜNİVERSİTE VE TARİHİ KÜLTÜR GEZİSİ

11 Mart 2024

İSTANBUL ÜNİVERSİTE VE TARİHİ KÜLTÜR GEZİSİ

6-7 Mart tarihlerinde 10-11.sınıf öğrencilerimiz için ‘’Mesleki Rehberlik ve Kariyer Planlama’’ çalışmaları kapsamında üniversiteleri daha yakından tanımalarını sağlamak, bölüm ve meslek tercihlerinde daha bilinçli seçim yapmalarına yardımcı olmak amacıyla ve tarihi kültürel gezi kapsamında Yönetici Yardımcımız Gürbüz ÇAM, Rehber öğretmenimiz Ceyda Merve DÖRTKÖŞE, İngilizce öğretmenlerimiz Melike Esra ERDAL, Esra KILIÇER, Matematik öğretmenimiz Ali Hakan AKÖZ önderliğinde düzenlenen “İstanbul Üniversiteleri Tanıtım ve Tarihi Kültür Gezisi” gerçekleştirildi.

Boğaziçi, Koç ve Sabancı üniversitelerini ziyaret eden öğrencilerimiz, üniversite yetkililerinden okulların akademik ve sosyal yaşamı, yurt dışı çalışmaları, burs imkânları gibi birçok konuda detaylı bilgi alarak eğitim ortamlarını, spor ve sosyal tesislerini görme şansı yakaladı.
Öğrencilerimiz aynı zamanda Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı’nı gezerek geçmiş tarihimizi yerinde öğrenme fırsatı buldular.

Ziyaret edilen üniversitelerde okulumuz mezunlarından Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim gören Nehir UZTUĞ, KOÇ Üniversitesi’nde öğrenim gören Ata Serhan ÜÇLER, Bora BAŞMAK, Ezgi GÜLEÇ , Efe TATOĞLU, Ecem ÇAĞLIER; SABANCI Üniversitesi’nde öğrenim gören Batuhan Öykü TATOĞLU, Ege TATOĞLU tarafından karşılanmakta ayrıca bizleri gururlandırdı.

Bizi ağırlayan Üniversite ve tanıtım ofisi çalışanlarına, gezimize katılarak bizleri gururlandıran mezun öğrencilerimize teşekkür ederiz.