KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI

12 Haziran 2021

KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80`den fazla ülkede uygulanan bir Matematik yarışmasıdır. Özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Farklı etkinlikler ve uluslararası yarışmalarla matematiğin evrensel dilini yaşatmaya çalıştığımız okulumuzda oluşan matematik kültürünün bir parçası da Kanguru Matematik Yarışması. GELİŞİM OKULLARI olarak 6 yıldır aksatmadan katıldığımız Kanguru Matematik Yarışması`na bu yıl 1. ve 2. sınıflarımız da dahil oldu. Öğrencilerimiz yeni bir heyecan, farklı bir tecrübe ve eğlenceli oyuncakları ile yarışmadan çıktılar.