LGS BİLGİLENDİRME 2020

18 Haziran 2020

LGS BİLGİLENDİRME 2020

Değerli Velilerimiz;

20 Haziran Cumartesi LGS’ye girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Sınav sürecinin işleyişi ile ilgili aşağıdaki açıklamaları bilginize sunuyoruz.

1. Lise Giriş Sınavı 20 Haziran Cumartesi günü saat 09.30’da başlayacak, 12.50’de sona erecektir.

2. Sınav günü öğrencilerimiz en geç 08.45’te okulumuzda olacaklardır.

3. Öğrencilerimiz okulumuzun birinci ve üçüncü katındaki büyük sınıflarda yapılan düzenlemeye göre sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde sınava gireceklerdir.

4. Öğrencilerimizi okula velilerimiz getirip götürecektir. 12.50’den sonra öğrencilerimiz velilerimize teslim edilecektir. Öğrencilerimiz okula maske ile gelecektir.

5. Öğrencilerimize okulda kurşun kalem, silgi, kalemtraş, su ve maske (3’er adet) verilecektir. İsteyen öğrenciler kendi suluğunu, kalem ve silgisini getirebilecektir.

6. Okula telefon getirilmesi yasaktır.

7. Öğrencilerimiz sınava gelirken NÜFUS CÜZDANINI mutlaka yanlarında getireceklerdir.

8. Sınav günü velilerimiz okula, okul bahçesine alınmayacaklardır.

9. Öğrencilerimizin fotoğraflı sınav giriş belgeleri okul yönetimi tarafından e-okul sisteminden alınıp, sınav günü öğrencimizin sırasının üzerine konulacaktır.

10. Öğrencilerimiz kendi okulumuzda sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek düzenlenen sınıflarımızda sınava gireceklerdir.

11. Sınavda devlet okullarında çalışan öğretmenler görev alacaklardır.

12. Okulumuzun kantini açık olmayacaktır. Öğrencilerimizin mutlaka kahvaltı yaparak okula gelmeleri önem arz etmektedir.

13. Sınav günü “sağlık birimimiz” açık olup, okulumuzun doktoru ve hemşiresi öğrencilerimize hizmet verecektir.

14. İki oturum arasında öğrencilerimiz rehber öğretmenimiz ve MEB tarafından görevlendirilen öğretmenlerle sosyal mesafe kuralına uygun olarak okul bahçesinde birlikte zaman geçireceklerdir.

15. Sınav sürecine kadar siz değerli velilerimizden isteğimiz sakin olmanız ve sınava girecek öğrencilerimize kaygınızı geçirmemenizdir. Bu süreçte okul müdürü ve rehber öğretmeni telefonla her zaman arayabilir, randevu alarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak okulumuza gelip yüzyüze de görüşme yapabilirsiniz.

16. Sınav kitapçıklarını isteyen öğrenciler 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okulumuzdan alabilecektir.

17. 16 Temmuz 2020 tarihinde sınav sonuçları ilan edilecektir. 

LGS BİLGİLENDİRME