LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ LABORATUVARDA

14 Ekim 2021

LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ LABORATUVARDA

Yeni eğitim yılı için Uluslarası standartalara uygun olarak yeniden yapılan Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarlarında bilimsel çalışmalar gerçekleştiren öğrencilerimiz dersleri kapsamında görerek ve deneyerek öğreniyorlar.

10. Sınıf öğrencilerimiz, biyoloji dersi müfredatında olan “Mitoz ve Eşeysiz Üreme” konusunun daha iyi anlaşılabilmesi ve somutlaștırılabilmesi için “Tomurcuklanma ve Mitoz Bölünme” deneyleri yaptılar.
Öğrencilerimiz daha önceden hazırlamış oldukları bira mayası solüsyonunu ve soğan köklerini kullanarak mikroskop altında incelemelerde bulundular. Kendilerinin hazırladıkları preparatlarda 40x, 60x ve 100x objektiflerde metilen mavisi - asetik asit ve immersiyon yağı kullanarak görüntü elde ettiler. Elde ettikleri görüntülerde tomurcuklanma ile üreyen bira mayası hücrelerini ve mitoz bölünmenin safhalarındaki kromozom hareketini gözlemlediler.