LİSEMİZDE ŞİRKET PROGRAMIMIZ İÇİN YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI

22 Eylül 2018

LİSEMİZDE ŞİRKET PROGRAMIMIZ İÇİN YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI

Geçen yıl okulumuzda uygulamaya başlamamıza rağmen tüm Türkiye’de en fazla öğrenci ile programı yürüten ve en çok şirket oluşumu gerçekleştiren okul olmuştuk. Eskişehir yarı finalleri sonrası toplam otuz liseli girişimci şirketin yarıştığı İstanbul Finallerinde Gelişim Okullarından seçilen iki şirketimiz ilimizi ve okulumuzu başarı ile temsil etmişti.

 

20-21 Eylül tarihlerinde Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği Eskişehir Öğretmen eğitiminde Rehber Öğretmenimiz Perihan Bozbay vakıf yetkilileri tarafından geçen yıl yaşadığımız deneyimleri ve programın etki alanını, işlerliğini nasıl genişlettiğimizi meslektaşları ile paylaşmak üzere Rol Model Öğretmen olarak davet edildi. Ayrıca geçen yıl finalist şirketlimiz İmperium’un üyesi 12. Sınıf öğrencimiz Yaprak Türk’de öğrenci profilinden programla ilgili kazanımlarını katılımcı öğretmenler ile paylaştı. İki gün süren eğitime Rehber Öğretmenlerimiz Eftal Üleş ve Ceyda Dörtköşe, Edebiyat Öğretmenimiz Tansu Uz, Biyoloji Öğretmenimiz İnanç Keskin katıldılar.

 

Sonrasında yeni dönem hazırlıkları için 9. Sınıf öğrencilerimize program hakkında bilgilendirmek ve şirket çalışmalarımıza start vermek için Rehber Öğretmenimiz Perihan Bozbay tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının devamında geçen yıl programı başarı ile tamamlayan öğrencilerimize Uluslararası ESP Sertifikasını almaya hak kazanan öğrencilerimiz sertifikalarını aldılar ve programa yeni başlayacak arkadaşları ile yaşadıkları deneyimleri paylaşatılar.

 

Geleceğe finansal okuryazarlık, girişimcilik, ekonomi, işletme, iktisat gibi alanlarda farkındalık kazanıp; takım çalışması, şirket yönetimi, satış ve pazarlama becerileri gibi pek çok yetkinlikle sağlam adımlarla ilerleyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.