ORTAOKUL TİYATRO KULÜBÜ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ GÖSTERİSİ

09 Mart 2018

ORTAOKUL TİYATRO KULÜBÜ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ GÖSTERİSİ

Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart`ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

8 Mart 1857 tarihinde ABD`nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000`i aşkın kişi katıldı.

Gelişim Okulları Ortaokul Tiyatro Kulübü 8 Mart Kadınlar Gününde farkındalık yaratmak amacıyla eğitmenleri Bedri Adar ve Uğur Balaban eşliğinde hazırladıkları gösteri ilgi ve beğeniyle karşılandı.