RÖNESANS DÖNEMİNİN EN BÜYÜK DAHİSİ LEONARDO DA VINCI

05 Nisan 2018

RÖNESANS DÖNEMİNİN EN BÜYÜK DAHİSİ LEONARDO DA VINCI

Dünyanın en büyük ve en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisini İstanbul UNIQ Müze’de 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirdik.

 

Görsel sanatlar dersi kapsamında düzenlediğimiz gezimizin amacı, yaparak yaşayarak öğrenme ilkesinden yola çıkarak derslerimize birçok kez derslerimize konuk olmuş Leonarda Da Vinci’nin eserlerini, kalıcı olarak öğrenmelerini sağlamaktır.

 

Sergide; Michelangelo, Albrecht Dürer, Giorgio Vasari, Donatello, Verrocchio, Giambologna, Raphael, Francesco Guardi ve Canaletto gibi Rönesans’ın diğer önemli sanatçıları ile Da Vinci’nin çağdaşlarının, Da Vinci eserlerinden ilham alarak sunduğu örneklere ve orijinal belgelere tanık olduk.

 

İstanbul gezimiz dahilinde Sakıp Sabancının ev sahipliği yaptığı Ai Weiwei’nin eserlerini görme fırsatı bulduk. Ai Weiwei’in porselen çalışmalarına odaklanan serginin anlatısı, sanatçının hem hayat hikâyesinin, hem de onun el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının izlerini taşıyor.

 

Ai Weiwei’in porselen yolculuğunun her aşaması sergide sanatçının ikonik çalışmalarıyla temsil ediliyor. Sanatçı, günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla bizlere aktarıyor. Sanatı çağımızın paradokslarına dair bir bakış açısı sağlıyor.